Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Τα βαπτιστικά παπουτσάκια



Πολλές φορές δίνετε τόσο μεγάλη βαρύτητα στην επιλογή των βαπτιστικών ρούχων που τα παπουτσάκια έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Σίγουρα τα ρουχαλάκια αποτελούν μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση στην υπόθεση «βάπτιση» αλλά τα παπουτσάκια είναι εκείνα που πολλές φορές αναδεικνύουν ή απογειώνουν ένα όμορφο στιλιστικά σύνολο.

Πέρα από το κριτήριο της καλαισθησίας και της συνοχής με τα ρουχαλάκια που έχουν επιλεγεί, ο νονός θα πρέπει να διερευνήσει το αν πληρούνται διάφορες άλλες προϋποθέσεις  και προδιαγραφές. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι τα παπούτσια θα ταιριάζουν ακριβώς στο πόδι του μικρού κυρίου ή της μικρής κυρίας την ημέρα της βάπτισης, έχοντας κατά νου ότι το παιδικό πόδι είναι λεπτό στη φτέρνα και πιο φαρδύ στα δάκτυλα, επομένως το μπροστινό μέρος του παπουτσιού θα πρέπει να είναι ευρύχωρο, ενώ το πίσω σταθερό.

Επιπλέον, καλό είναι να γνωρίζετε ότι είναι προτιμότερο να αγοράσετε παπουτσάκια από μαλακό δέρμα ή πάνινα, ώστε να μπορεί το ποδαράκι του παιδιού να αναπνέει και με εύπλαστο υλικό ώστε να μην πληγωθούν τα ποδαράκια του. Για τον ίδιο λόγο ελέγξτε και τις ραφές του παπουτσιού ώστε να μην είναι σκληρές αλλά και ότι οι σόλες δεν γλιστρούν. Τέλος, αποφύγετε τα περίπλοκα δεσίματα.

Συνήθως τα βαφτιστικά έχουμε στο μυαλό μας ότι θα φορεθούν μόνο μία φορά, ωστόσο καλό είναι να σκεφτείτε και το ενδεχόμενο να φορεθούν ξανά και ξανά και να προσανατολίσετε την επιλογή σας προς αυτή την κατεύθυνση. Σε περίπτωση που η βάπτιση γίνει το καλοκαίρι μπορείτε να επιλέξετε σανδαλάκια, τα οποία σίγουρα θα φορεθούν κατ΄επανάληψη. Φροντίστε σε κάθε περίπτωση να πληρούν και αυτά τις προδιαγραφές αλλά και να είναι ανατομικά.

Χρωματικά, είναι γνωστό ότι το απαλό ροζ, το αγνό λευκό, και το ανοιχτό γαλάζιο αποτελούν τις πλέον κλασικές αλλά και διαχρονικές επιλογές. Κινηθείτε στο χρώμα είτε ανάλογα με τα ρούχα είτε κάνοντας την αντίθεση σε σχέση με αυτά. Τέλος, σημαντικό είναι να διαλέξετε το κατάστημα των βαπτιστικών στο οποίο είστε σίγουροι ότι θα σας συμβουλεύσουν, θα σας καθοδηγήσουν, αλλά και θα σας εξυπηρετήσουν με όρεξη και καλή διάθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου