Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Σκέψεις για μια χειμωνιάτικη βάπτιση…



Άνοιξη, καλοκαίρι, γλυκός και ζεστός καιρός… Για τους περισσότερους αυτά είναι τα βασικότερα κριτήρια για την επιλογή της ημερομηνίας της βάπτισης του μωρού τους. Πως θα σας φαινόταν όμως η ιδέα μιας χειμωνιάτικης βάπτισης; Πριν βιαστείτε να απαντήσετε, διαβάστε μερικές σκέψεις για τα θετικά αλλά και τα αρνητικά μιας βάπτισης με κλίμα… χειμωνιάτικο!

Κρύο… Η πρώτη λέξη που σας προβληματίζει. Τι όμως μπορεί στα αλήθεια να συμβεί αν κανείς προετοιμαστεί για αυτό το ενδεχόμενο; Ντυνόμαστε λοιπόν ζεστά για να προστατευτούμε από τον άστατο χειμωνιάτικο καιρό αλλά ταυτόχρονα ντύνουμε με τον ίδιο τρόπο το μικρό μας, το οποίο συνήθως αισθάνεται άβολα στη ζέστη του καλοκαιριού ντυμένο με το σετ των βαπτιστικών του. Ωστόσο χρειάζεται προσοχή μετά το μυστήριο ώστε να μην κρυολογήσει το «φρεσκομπανιαρισμένο» μας μωρό. Για τον ίδιο λόγο η φωτογράφιση της βάπτισης θα πρέπει να περιοριστεί στον εσωτερικό χώρο.

Σε αντίθεση με τους καλοκαιρινούς και ανοιξιάτικους μήνες, δώστε προτεραιότητα στην επιλογή του εσωτερικού χώρου της εκκλησίας αλλά σιγουρευτείτε ότι όλοι σας οι καλεσμένοι θα μπορούν να βρίσκονται μέσα στον χώρο αυτό, ώστε να προφυλαχθούν από το κρύο και τον χειμωνιάτικο καιρό. Επιπλέον φροντίστε να ενημερωθείτε για το εάν μπορούν να παρευρεθούν όλοι σας οι καλεσμένοι, μιας και τα ταξίδια τον χειμώνα πραγματοποιούνται δυσκολότερα από τις άλλες εποχές.    

Ένα μεγάλο «ατού» της χειμερινής βάπτισης είναι επίσης το γεγονός ότι επειδή δεν συμβαίνουν πολλά μυστήρια, υπάρχουν διαθέσιμες περισσότερες ημερομηνίες αλλά σας είναι και πιο εύκολο να βρείτε ό,τι αναζητάτε, χωρίς πολυκοσμία και άγχος, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, ακόμα και σε καλύτερες τιμές και προσφορές.

Ακόμη ένας όμορφος και ένας γλυκός λόγος για να επιλέξετε μια χειμωνιάτικη βάπτιση είναι ότι τα λουλούδια, ο στολισμός και τα γλυκά της βάπτισης θα παραμείνουν σε άριστη κατάσταση καθ’όλη τη διάρκεια που τα χρειάζεστε. Χειμωνιάτικη βάπτιση; Σκεφτείτε το…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου