Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

TIPS ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΠΤΙΣΤΙΚΩΝ


Μετά από ώρες αναζήτησης του ιδανικού συνόλου για τη βάπτιση του μικρού αγγέλου σας, αξίζει να διατηρήσετε όχι μόνο τις αναμνήσεις, τις φωτογραφίες και το βίντεο της τελετής, αλλά και τα ρούχα του σε άριστη κατάσταση. Θα είναι ένα αναμνηστικό τρυφερότητας που θα συμβολίζει τόσο εσάς όσο και τον/την νονό/-ά του, για το οποίο αργότερα θα σας ευγνωμονεί.

Καταρχήν το γοργόν και χάριν έχει. Με άλλα λόγια ο καθαρισμός των βαπτιστικών θα πρέπει να γίνει άμεσα μετά την τελευταία τους χρήση. Μπορείτε να τα στείλετε σε καθαριστήριο που αναλαμβάνει καθαρισμούς βαπτιστικών και νυφικών -δεν αναλαμβάνουν όλα- αλλά υπάρχουν και μερικά έξυπνα κόλπα που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας. Αρχικά, μπορείτε να εξαφανίσετε λεκέδες από ιδρώτα με λίγες σταγόνες χυμού λεμονιού. Οι μυρωδιές μπορούν να απομακρυνθούν με ένα σπρέι βότκας - νερού με αναλογία 1 προς 2. Σε περίπτωση που υπήρχαν μικρά γδαρσίματα σε δερμάτινα κομμάτια (π.χ. παπουτσάκια) δοκιμάστε να τα αφαιρέσετε με λίγο μαλακτικό μαλλιών. Αν έχει κολλήσει κάποιο φερμουάρ, μπορείτε να τρίψετε στα δόντια του την μύτη ενός μολυβιού. Επιπλέον, κάποια τμήματα της βαπτιστικής ενδυμασίας μπορείτε να τα πλύνετε μόνοι σας (π.χ. καλτσάκια, εσώρουχα κ.ά.). Αν είναι ασπρόρουχα, και δεν χρησιμοποιούνται συχνά καλό είναι να μην σιδερώνονται μετά το πλύσιμο για να μην κιτρινίζουν. Επίσης καλό είναι να αποφεύγετε το πλύσιμο σε υψηλές θερμοκρασίες -γενικότερος κανόνας- γιατί τα ρούχα χάνουν το σχήμα και το χρώμα τους.

Μετά τον καθαρισμό, σειρά έχει η αποθήκευση των βαπτιστικών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό κουτάκι του εμπορίου σχεδιασμένο για αυτόν τον σκοπό, αλλά μπορείτε να τα αποθηκεύσετε και σε μικρή βιτρίνα, όσο πιο αεροστεγώς κλεισμένη γίνεται. Για ακόμη μεγαλύτερη προστασία θα μπορούσαν να κρέμονται μέσα σε αυτήν, και να περιβάλλονται από ειδική ζελατίνα για ρούχα. Τέλος, θα μπορούσε να προστεθεί ένα μπουκαλάκι με αιθέριο έλαιο λεβάντας ώστε, αν ανοιχτεί ξανά, να αναδίδει άρωμα φρεσκάδας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου